QR Code Business Card
// Do you want to...
Sustav namijenjen za audiovizualno pozivanje korisnika / posjetitelja na svim mjestima gdje postoji potreba
sustav koji omogućuje jednostavnu distribuciju audio i video sadržaja putem lokalne mreže

Končar – Elektroindustrija d.d.

objavljeno 13.03.2014. | 3,151 pregleda

notebook

Tvrtka Končar poznata je hrvatska tvrtka, s dugom tradicijom, te prepoznata u svijetu po svojim proizvodima za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije, kao i opreme za primjenu u području transporta i industrije.

Problem
Klijent je imao potrebu za modernizacijom edukacije i prezentacije, kojom bi se omogućilo održavanje edukacija i prezentacija putem ekrana. Traženo je da sustav omogućuje prikaz informacija na različitim rezolucijama, kako bi se omogućilo prikazivanje i putem FullHD monitora ali i putem projektora.
Sljedeći zahtjev je bio da prikazom mora moći upravljati putem tableta i to na način da se skeniranjem QR koda putem tableta mijenja prikaz na odabranim ekranima.

Rješenje
InformAsYouWish sustav podržava kreiranje predložaka različitih rezolucija.
Kako su edukacije poseban vid prikaza, posebno su izrađeni moduli za upravljanje sadržajem na ekranu korištenjem tableta. Korištenjem tableta može se za odabrane playere pauzirati prikaz na ekranu, vratit prikaz unatrag, prebaciti prikaz unaprijed ili ponovno pokrenuti prikaz ispočetka. Time se postiže upravljanje jednako korištenju prezentacije.
Kod posebnih prezentacija potrebno je jednostavno promijeniti prikaz na ekranima. Primjerice za svaki proizvod koji se predstavlja se kreira grupa za prikaz.
Za tu svrhu je razvijen modul koji generira QR kod. Kada se taj QR kod očita na tabletu, odabranim playerima se mijenja prikaz na željenu grupu.

Zaključak
Konačno rješenje, te implementacija rješenja, omogućuju jednostavno upravljanje prikazom te mogućnost multimedijalnih edukacija i prezentacija.